meatballs
Γεύσεις

Φουρνιστοί γαριδοκεφτέδες

Μια εξαιρετικά νόστιμη συνταγή

Υλικά


1/2 κιλό γαρίδες καθαρισμένες
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 σφηνάκι ούζο
3-4 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση


Βράζετε τις γαρίδες για 1 λεπτό και πολτοποιείτε τις μισές από αυτές σε μπλέντερ μαζί με το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τις ανακατεύετε σε μπολ με τις υπόλοιπες γαρίδες, ψιλοκομμένες, και προσθέτετε τον μαϊντανό, το ούζο, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε μια κουταλιά αλεύρι. Αναμειγνύετε με τα χέρια, προσθέτετε τη δεύτερη κουταλιά αλεύρι και συνεχίζετε να ζυμώνετε. Επαναλαμβάνετε έως ότου το μείγμα γίνει σχετικά σφιχτό και μετά το βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα, ώστε να δέσει περισσότερο. Πλάθετε τους γαριδοκεφτέδες, τους απλώνετε στη σειρά σε λαδωμένο ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20 λεπτά έως ότου ροδίσουν.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα