Σπαγγέτι με αρακά, σκόρδο και λεμόνι
Τα λαχανικά συνδυάζονται με όλες τις συνταγές
Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι450 γραμ. αρακάς
ξύσμα από 2 λεμόνια
½ κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό
150 γραμ. ξινομυζήθρα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Αρχικά, σε μια κατσαρόλα με άφθνονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα μακαρόνια δύο λεπτά λιγότερο από τις αναγραφόμενες στη συσκευασία οδηγίες χωρίς να τα σουρώσουμε. Παράλλλα, σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το σκόρδο για λίγα λεπτά έως ότου βγάλει το άρωμά του. Προσθέτουμε τον αρακά και ανακατεύουμε καλά. Με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας μεταφέρουμε τα μακαρόνια στο τηγάνι, παίρνοντας μαζί και λίγο από το νερό τους. Πασπαλίζουμε με την ξινομυζήθρα, αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού, πιπέρι και σερβίρουμε.