Μπρα ντε φερ
Μπρα ντε φερ Δημήτρης Τάκης Χριστίνα Κοραή
κοτοπιτα
Γεύσεις

Εύκολη συνταγή για την πιο αφράτη κοτόπιτα

Θα γλύφετε τα δάκτυλά σας

Υλικά


• 1 στήθος κοτόπουλο, βρασμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια
• 3 κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
• 1 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
• 250 ml γάλα
• 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
• 1 κούπα τυριά
• 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• 1 κουτάλια της σούπας κόλιανδρο
• 1 φύλλο σφολιάτας
• Αυγό για την επάλειψη
• Σουσάμι

Εκτέλεση


Σοτάρετε σε ένα τηγάνι το κρεμμύδι και την πιπεριά με το ελαιόλαδο έως ότου μαλακώσουν. Προσθέστε το αλεύρι, ανακατέψτε καλά μέχρι να ψηθεί και στη συνέχεια ρίξτε το γάλα. Αναμίξτε καλά και ρίξτε τα τυριά και τον κόλιανδρο. Τέλος, προσθέστε το κοτόπουλο και αλατοπιπερώστε. Η γέμισή σας είναι έτοιμη!

Κόψτε κάθε φύλλο σφολιάτας σε τέσσερα κομμάτια και τοποθετήστε λίγη από τη γέμιση σε αυτά. Διπλώστε στη μέση και ενώστε τις άκρες. Αλείψτε με αυγό (το οποίο θα έχετε αραιώσει με λίγο νερό και λίγες σταγόνες λεμονιού) και πασπαλίστε με σουσάμι.

Ψήστε στους 180ºC για 20-25 λεπτά.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα