Εξοχικό: Η Θεσσαλική σπεσιαλιτέ
Ένα φαγητό στο φούρνο με βάση το αρνίσιο κρέας
Υλικά
1 μπούτι κρέας αρνίσιο
200 γρ. κεφαλοτύρι
4 φύλλα μπακλαβά
2 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Αρχικά κόβουμε το κρέας σε λεπτές φέτες, που να μην ξεπερνούν σε πάχος τον 1 πόντο (μπορούμε να το έχουμε ζητήσει από το κρεοπωλείο). Το πλένουμε καλά, το στραγγίζουμε και το αλατοπιπερώνουμε.
Στη συνέχεια παίρνουμε τα φύλλα μπακλαβά, τα κόβουμε στη μέση, τα βουτυρώνουμε, στρώνουμε πάνω το κρέας, βάζουμε κομματάκια κεφαλοτύρι, ρίχνουμε λίγο βούτυρο λιωμένο στο φύλλο και το τυλίγουμε.
Έπειτα βάζουμε το τυλιγμένο κρέας σε ένα βουτυρωμένο ταψί και το περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, ώσπου να ψηθεί το κρέας και να ροδοκοκκινίσουν τα φύλλα.