Σούπα με κριθαράκι, λαχανικά και μοσχάρι: Ιδανική για τις κρύες μέρες του Χειμώνα
Ένα από τα ιδανικά φαγητά για τις κρύες ημέρες που διανύουμε είναι οι σούπες
Υλικά
200 γρ. βούτυρο800 γρ. μοσχάρι από το ποντίκι,κομμένο σε ισόποσες μερίδες (ζητήστε από τον κρεοπώλη σας να το κάνει για εσάς)
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε ροδέλες
1 μικρό λάχανο άσπρο, ψιλοκομμένο
2 κολοκυθάκια κομμένα σε χονδρές φέτες
1 μικρή σελινόριζα κομμένη σε μέτριους κύβους και καθαρισμένη από την εξωτερική φλούδα
1 πράσο κομμένο σε ψιλές φέτες
1 μικρή τομάτα κομμένη στα 4
1 σκελίδα σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
5-6 σπόρους πιπέρι
1 κύβο βοδινού
160 γρ. κριθαράκι μέτριο
1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
150 γρ. ξερή μυζήθρα τριμμένη
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε το βούτυρο, όλα τα κομμένα λαχανικά και τις μερίδες του κρέατος, αφού πρώτα το έχουμε βράσει και ξαφρίσει για 10 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Τα μαγειρεύουμε όλα μαζί έως ότου μαλακώσουν και στη συνέχεια προσθέτουμε τον κύβο βοδινού. Συμπληρώνουμε με νερό μέχρι να καλυφθούν τα υλικά και προσθέ τουμε το αλατοπίπερο και τη δάφνη. Βράζουμε για 35-40 λεπτά, έως ότου το κρέας και τα λαχανικά μαγειρευτούν.Σουρώνουμε τον ζωμό όταν το κρέας και τα λαχανικά είναι έτοιμα, τον ρίχνουμε σε ένα βαθύ σκεύος και προσθέτουμε το κριθαράκι.
Όταν το κριθαράκι βράσει, ρίχνουμε μέσα το βρασμένο κρέας και τα λαχανικά, και συνεχίζουμε το βράσιμο για 3-4 λεπτά ακόμα.Σε ένα ποτήρι νερού ρίχνουμε μία κουταλιά σούπας κορν φλάουρ και λίγο από τον ζωμό της σούπας. Ανακατεύουμε το μείγμα καλά με ένα κουτάλι και το ρίχνουμε στο κριθαράκι καθώς βράζει. Ανακατεύουμε έως ότου η σούπα χυλώσει ελαφρώς. Τέλος, ρίχνουμε την τριμμένη ξερή μυζήθρα και σερβίρουμε.