Υλικά

10 φτερούγες κοτόπουλου
4 κουτ. της σούπας κέτσαπ
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ κουτ. του γλυκού καπνιστή πάπρικα Fotsi
2 κουταλιές λεμονοπίπερο Fotsi
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουτ. του γλυκού εγχώρια ρίγανη Fotsi
1/2 κουτ. του γλυκού αποξηραμένο σκόρδο Fotsi
3 κουτ. της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
αλάτι βοτάνων Fotsi

Εκτέλεση


Βάζετε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, την κέτσαπ, την καπνιστή πάπρικα, το λεμονοπίπερο, το κρεμμύδι, τη ρίγανη, τον μαϊντανό και το αποξηραμένο σκόρδο. Αλατίζετε και πολτοποιείτε το μείγμα. Στη συνέχεια ανακατεύετε με αυτό τις φτερούγες κοτόπουλου και τις απλώνετε σε ένα ρηχό ταψί. Περιχύνετε με το κρασί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200º με αέρα για 25 λεπτά. Σερβίρετε τις φτερούγες και συνοδεύετε με την σάλτσα που έμεινε στο ταψί.