Υλικά

2 μεσαίες γλυκοπατάτες
2 κουτ. της σούπας λιωμένο βούτυρο
4 φύλλα φασκόμηλο, ψιλοκομμένο
1 αυγό
1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
1/2 κουτ. του γλυκού πιπέρι
τριμμένη φρυγανιά
λάδι
τριμμένη παρμεζάνα & ξύσμα λεμονιού (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση


Βράστε τις γλυκοπατάτες σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία και σιγοβράστε για 10 λεπτά. Στραγγίστε καλά και ξεφλουδίστε τις γλυκοπατάτες. Έπειτα, πολτοποιήστε τις και ανακατέψτε με το βούτυρο, το φασκόμηλο και το αλατοπίπερο. Βάλτε για λίγο το μείγμα στο ψυγείο και προσθέστε το αυγό. Ξαναβάλτε το στο ψυγείο χωρίς να το σκεπάσετε μέχρι να παγώσει -τουλάχιστον για 5 ώρες.

Με ένα κουτάλι της σούπας, πάρτε λίγο από το μείγμα κάθε φορά και σχηματίστε ρολλάκια, τα οποία θα πασπαλίσετε με την τριμμένη φρυγανιά. Μπορείτε να τα τοποθετήσετε πάνω σε λαδόκολλα και να τα καταψύξετε για λίγη ώρα. Ζεστάνετε το λάδι σε υψηλή θερμοκρασία και προσθέστε προσεκτικά τις κατεψυγμένες κροκέτες. Τηγανίστε για 3-4 λεπτά, πασπαλίστε με αλάτι και επαναλάβετε με τις υπόλοιπες κροκέτες. Πριν από το σερβίρισμα, πασπαλίζετε με παρμεζάνα και ξύσμα λεμονιού.