Αυτό που θα σας περιγράψω είναι ένα υπέροχο γευστικό γλυκό ταψιού, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλα γνωστά γλυκά ταψιού.

Το γλυκό μας, είναι πλούσιο σε γεύση και φτωχό σε υλικά και χρόνο παρασκευής, γίνεται μόνο σε δέκα λεπτά και ψήνεται μόλις σε είκοσι.

Άντε πάμε να το φτιάξουμε…

Θα χρειαστούμε, μισό κιλό κολοκύθα κόκκινη καθαρισμένη και τριμμένη στον χοντρό τρίφτη, ενάμιση φλυτζάνι σιμιγδάλι χοντρό, δυο φλυτζάνια στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, μισό ποτήρι ζάχαρη, ένα κουταλάκι του γλυκού μπέκιν πάουντερ, μια βανίλια με πορτοκάλι και ξύσμα δυο πορτοκαλιών.

Για το σιρόπι θα χρειαστούμε, χυμό από δυο πορτοκάλια, είναι αυτά που ξύσαμε για να πάρουμε το ξύσμα τους, ένα ποτήρι νερό και μισό φλυτζάνι ζάχαρη.

Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί καλά καλά, να ενσωματωθούν, λαδώνετε ένα ταψάκι, ρίχνετε μέσα το μείγμα, το στρώνετε καλά με μια σπάτουλα και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για είκοσι λεπτά, για την ακρίβεια, μόλις πάρει αυτό το ωραίο χρώμα, το σκούρο χρυσαφί το βγάζουμε.

Όση ώρα ψήνεται το γλυκό μας, εσείς θα φτιάξετε το σιρόπι με τα υλικά που είπαμε και θα το αφήσετε τρία λεπτά αφότου πάρει βράση..

Μόλις βγάλετε το γλυκό από τον φούρνο, αμέσως ρίχνετε λίγο λίγο το σιρόπι και περιμένετε να το πιεί, μετά το κόβετε κομμάτια και ρίχνετε και το υπόλοιπο για να ρουφήξει καλά.

Σερβίρεται ζεστό η κρύο, μετα δε από γεύμα η δείπνο και με συνοδεία παγωτού που του πάει υπέροχα.