Κοτόπουλο κοκκινιστό με τραχανά
Μια νόστιμη σουπίτσα για τις κρύες μέρες
Υλικά
1 φλιτζάνι τραχανά1 μικρό κοτόπουλο, τεμαχισμένο
1 κουτί τοματοπελτέ
1 ντομάτα, ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι, περασμένο από τον τρίφτη
αλάτι, πιπέρι, κανέλα, λάδι
Εκτέλεση
Πλένετε καλά και στεγνώνετε τις μερίδες του κοτόπουλου. Σε μέτρια κατσαρόλα, ρίχνετε λίγο λάδι, το τριμμένο κρεμμύδι και το κοτόπουλο. Σβήνετε με κόκκινο κρασί όταν αρχίσει να τσιγαρίζεται το φαγητό. Προσθέτετε την ντομάτα ψιλοκομμένη και όλο τον πελτέ. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, κανέλα και νερό μέχρι να μισοσκεπαστεί το κοτόπουλο. Σκεπάζετε την κατσαρόλα με το καπάκι της και περιμένετε να βράσει καλά το κοτόπουλο ώστε να μαλακώσει. Όταν είναι έτοιμο, βγάζετε τις μερίδες του κοτόπουλου με τρυπητή κουτάλα σε πιρέξ.Έχοντας κατά νου ότι η αναλογία τραχανά-ζωμού είναι συνήθως 1:4, ρίχνουμε ένα και κάτι φλιτζάνι με τραχανά στο ζωμό που έχει μείνει μέσα στην κατσαρόλα μας. Αφού πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε ακόμη γύρω στα 15 λεπτά μέχρι να είναι έτοιμη και η σούπα μας.
Θα σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό, μαζί με το κοτόπουλο, ή και χωριστά αν προτιμάμε σκέτη τη σούπα μας.