Υλικά

1 κιλό κρέας, από μπούτι, πλυμένο και στραγγισμένο
3-4 σκελίδες σκόρδου, χοντροκομμένες
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 φλιτζ. κόκκινο ξηρό κρασί
½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
1 φύλλο δάφνης
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση


Ανοίγουμε τρύπες με το μαχαίρι στο κρέας και μπήγουμε κομματάκια από σκόρδο τα οποία έχουμε βουτήξει σε αλάτι. Αλατίζουμε το κρέας και στη συνέχεια το αλείφουμε με λάδι. Απλώνουμε τα πιπέρια σε μια επιφάνεια και ρολάρουμε το κρέας μας από πάνω ώστε να πάει παντού πιέζοντας λιγάκι.

Σε μια κατσαρόλα περίπου στο ίδιο μέγεθος με το κρέας ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας από όλες τις μεριές. Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά, το αφήνουμε να σιγοβράσει 4-5 λεπτά γυρίζοντάς το για να τραβήξει το κρασί και προσθέτουμε ζεστό νερό τόσο που να σκεπάσει το κρέας.

Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη, σκεπάζουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει. Φροντίζουμε πάντα να έχει ζουμάκι. Σερβίρεται με πατάτες τηγανητές ή βραστές.