Υλικά

1 μέτριο λάχανο (περίπου 1 κιλό)
600 γρ. χοιρινό κρέας χωρίς κόκαλο
2 ξερά κρεμμύδια
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
2 κουτ. της σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουτ. του γλυκού καυτερή πάπρικα ή καυτερό μπούκοβο
1/2 φλυτζάνι λευκό κρασί
ελαιόλαδο
αλάτι

Εκτέλεση


Καθαρίζουμε το λάχανο από τα εξωτερικά του φύλλα και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και κόβουμε το κρέας σε μικρότερα κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1/3 του φλυτζανιού ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Όταν μαλακώσουν προσθέτουμε το κρέας και τα σοτάρουμε. Το γυρίζουμε για να πάρει χρώμα παντού και αλατίζουμε. Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά για να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το κονκασέ, την πάπρικα ή το μπούκοβο, το λάχανο και μισό φλυτζάνι νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει τον τοματοπελτέ. Αφήνουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά χωρίς καπάκι και ανακατεύουμε κατά διαστήματα μέχρι να μαλακώσει το λάχανο. Όταν πέσει ο όγκος του, σκεπάζουμε και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να γίνει το κρέας. Αν δείτε ότι στεγνώνει το φαγητό προσθέτε ελάχιστο νερό.