Ένα ολοκαίνουργιο ιταλικό εστιατόριο,  το Cavaliere, άνοιξε τις πόρτες του στη Νέα Σμύρνη  πριν από λίγους μήνες και ήδη  έχει γίνει στέκι τόσο λόγω του πολύ κομψού ντεκόρ που δημιούργησε το γνωστό αρχιτεκτονικό γραφείο του Κώστα Γκάγκου όσο και των γεύσεων που προτείνει ο Βασίλης Τσατσάκης. Ο ταλαντούχος σεφ, εστιάζει εδώ κατά κύριο λόγο σε χαρακτηριστικές ρετσέτες της Ιταλίας, προσθέτοντας διακριτικά μοντέρνα twists και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις αυθεντικές πρώτες ύλες της γείτονος






«Είναι ένα σύνολο ιταλικού εστιατορίου που θεωρώ πως λείπει από τα Ελληνικά  δεδομένα και όχι  μόνο από την πόλη, δεν ανοίξαμε με γνώμονα τα Νότια Προάστια. Κοιτάμε να έχουμε ένα εστιατόριο πάνω στις προδιαγραφές του εξωτερικού» δηλώνει ο Βασίλης Τσατσάκης και τονίζει  πως 



«Πάντα έλειπε κάτι, ήταν πολύ καλό το εστιατόριο αλλά έλειπε το μπαρ ή  ο παρκαδόρος  ή το σέρβις, θέλαμε να δώσουμε όλο το κομμάτι σε ότι αφορά το φαγητό, ψαχτήκαμε ανα την Ιταλία  φτιάξαμε ένα μενού  που να έχει από το Βορρά μέχρι το Νότο  να είναι με ένα πειραγμένο twist  και θέλαμε να δώσουμε  μεγάλη έμφαση στα κρέατα. Έχουμε  καλό και ποιοτικό κρέας,  πολλές κοπές από μοσχάρια και χοιρινά» εξηγεί.

  Για παράδειγμα, πέρα από την πίτσα και την pasta, έχει δοθεί πολύ μεγάλη προσοχή στις επιλογές του κρέατος (κάτι που εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς δοκιμάζοντας τα μάγουλα μπρεζέ σε fregula ή, ακόμη περισσότερο, με την bistecca alla fiorentina - με κρέας από τη φυλή Chianina).

Ο Βασίλης Τσατσάκης κάνει πάντα το κάτι παραπάνω γι αυτό και  ξεχωρίζει « Πήραμε τα παραδοσιακά ιταλικά φαγητά  όπως  το παραδοσιακό  ραβιόλι που φτιάχνετε στη Σαρδηνία και  δεν έχουν τολμήσει να τα φτιάξουν και ίσως δεν έχουν αποκτήσει την  εμπιστοσύνη από τους πελάτες ώστε να το δοκιμάσουν» εξηγεί ο διάσημος σεφ





«Εδώ φτιάχνουμε  τα ζυμαρικά, μπορούμε να κάνουμε ένα κόκκινο σπαγγέτι και να βάλουμε ένα ταρτάρ γαρίδας επάνω τώρα αν δεν το έχει σκεφτεί κάποιος άλλος… Εμείς εδώ  φτιάχνουμε το βούτυρο, φτιάχνουμε εδώ όλες τις ζύμες,  έχουμε μια άρτια εξοπλισμένη κουζίνα, ένα άρτια εξοπλισμένο προσωπικό. Ακόμα και στην καθαριότητα κοιτάμε να είναι όλοι επαγγελματίες» τονίζει. Τι τον κάνει περήφανο;




«Είμαι περήφανος γιατί αν δουλεύουμε για  30 ή 300 άτομα  βλέπεις  και τη κουζίνα και τη σάλα να   είναι όλοι ανάλαφροι, δεν υπάρχει κανείς να τρέχει σαν Βέγγος,  είναι όλοι  σαν ένα καλοκουρδισμένο ρολόι και  αυτό είναι η επιτυχία, γι αυτό είμαι περήφανος». Τέλος ο Βασίλης Τσατσάκης  αποκαλύπτει  πως «Έχω  απωθημένα 3 πρότζεκτ ακόμα μαγειρικά και μετά σύνταξη».