Υλικά


1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες (1 1/2 κιλό περίπου)
2 κρεμμύδια μεγάλα, ψιλοκομμένα
500γρ. ντομάτα φρέσκια περασμένη από το μούλτι (2 φλιτζ.) ή 1 συσκευασία χυμός ντομάτας
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
2 κ.σ. βούτυρο
2 ποτήρια νερό
1 κ.σ. ρίγανη
αλάτι
πιπέρι

για τον πουρέ μελιτζάνας

1 1/2 κιλό μελιτζάνες
1 ποτήρι γάλα
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. αλεύρι
100γρ. κασέρι τριμμένο
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση


Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες.Σε μία κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί και σοτάρουμε από όλες τις πλευρές τα κομμάτια του κοτόπουλου.Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3 λεπτά.Προσθέτουμε τη ντομάτα. Διαλύουμε τον πελτέ σε ένα ποτήρι νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το πιπέρι και το υπόλοιπο νερό. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο και μαγειρεύουμε για περίπου 1 1/2 ώρα, με την κατσαρόλα να είναι σκεπασμένη. Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε αλάτι.

Ταυτόχρονα κάνουμε τη διαδικασία για τον πουρέ μελιτζάνας.Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο γκριλ μέχρι να μαυρίσουν γύρω γύρω. Σε μία κατσαρόλα, βάζουμε το βούτυρο να λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα για να μη σβολιάσει.Ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.Όταν είναι έτοιμες οι μελιτζάνες, τις ξεφλουδίζουμε, τις ψιλοκόβουμε με μαχαίρι και τις προσθέτουμε στον πουρέ. Ανακατεύουμε καλά για να ομογενοποιηθεί το μίγμα και τέλος προσθέτουμε το τριμμένο κασέρι. Σερβίρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου με τον πουρέ και περιχύνουμε με τη σάλτσα.