Φουρνιστά φιλέτα κοτόπουλου πανέ
Το γρήγορο φαγητό
Υλικά
5 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου150 γρ. κράκερ (της αρεσκείας μας), τριμμένα στο μούλτι
80 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
60 ml ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή
2 κουτ. σούπας μουστάρδα, προτιμότερο πικάντικη
2 κουτ. σούπας νερό
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190° C. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα κράκερ, το μισό λάδι, την παρμεζάνα, τη ρίγανη και αλατοπίπερο. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το υπόλοιπο λάδι με το νερό, τη μουστάρδα και αλατοπίπερο. Βουτάμε τα φιλέτα κοτόπουλου στο μείγμα της μουστάρδας και μετά τα πανάρουμε στο μείγμα με τα κράκερ. Βάζουμε τα φιλέτα σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για περίπου 20 – 25 λεπτά, μέχρι να γίνουν και να ροδίσουν. Δοκιμάζουμε αν έχει γίνει το κοτόπουλο κόβοντας ένα κομμάτι στο πιο χοντρό σημείο του φιλέτου και, αν βγάλει αίμα ή είναι ροζ, συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγα λεπτά ακόμη. Σερβίρουμε τα φιλέτα συνοδεύοντάς τα με βραστό μπρόκολο ή πράσινη σαλάτα.