Γιαουρτένιο γλυκό ψυγείου με ανανά
Μια συνταγή που θα αγαπήσετε
Υλικά
600 ml γάλα5 κουταλιές της σούπας κούσταρ πάουντερ
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
2 φακελάκια ζελέ με γεύση ανανά
1 κονσέρβα ανανά σε ροδέλες (με το χυμό του)
Εκτέλεση
Για να φτιάξετε την κρέμα, κρατάτε στην άκρη μια κούπα γάλα και το υπόλοιπο το βάζετε σε μία κατσαρόλα για να βράσει μαζί με την ζάχαρη. Ανακατέψτε συνεχώς για να μην κολλήσει και να μην «κόψει». Στο φλιτζάνι με το γάλα που έχετε κρατήσει, διαλύστε το κούσταρ πάουντερ. Μόλις βράσει το γάλα στην κατσαρόλα, ρίξτε το φλιτζάνι με το γάλα και το κούσταρ πάουντερ και βγάλτε το σκεύος από την φωτιά ανακατεύοντας γρήγορα για να δέσει καλά η κρέμα.
Στον χυμό από τον ανανά, βουτήξτε ένα-ένα τα μπισκότα και δημιουργήστε δύο στρώσεις. Περιχύστε την κρέμα και στρώστε ομοιόμορφα πάνω από τα μπισκότα. Βάλτε στο ψυγείο το γλυκό για 45 λεπτά μέχρι να κρυώσει εντελώς. Στρώστε τα κομμάτια ανανά πάνω από την κρέμα και φτιάξτε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο.Αφήστε το ζελέ να κρυώσει 10 λεπτά πριν το περιχύσετε προσεκτικά πάνω απ’ το γλυκό. Βάλτε το στο ψυγείο για άλλη μία ώρα ή μέχρι να «δέσει» το ζελέ.