Μελιτζάνες ογκρατέν
Με κρεμμυδάκι και πιπεριές Φλωρίνης
Υλικά
Μελιτζάνες 2 τεμ τριμμένες
Καρότα 2 τεμ τριμμένα
Πιπεριά Φλωρίνης 1 τεμ ψιλοκομμένη
Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ ψιλοκομμένο
Αρακάς 100 γρ
Αυγά 2 τεμ
Μαργαρίνη 3 κουταλιές σούπας
Γάλα 150 ml
Μαϊντανός 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100 – 150 γρ
Φέτα 200 γρ
Κασέρι 200 γρ
Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα καρότα και τις μελιτζάνες. Τα στραγγίζουμε καλά και τα σοτάρουμε με την μαργαρίνη. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι , την πιπεριά και τον αρακά. Σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά κι αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το γάλα,τα αυγά,τα τυριά, (κρατάμε λίγο από τα τυριά για το τέλος) τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι μέχρι να έχουμε έναν ωραίο χυλό.
Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα σοταρισμένα λαχανικά μας μέσα στον χυλό κι ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μας. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ κι αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Πασπαλίζουμε με τα τυριά που κρατήσαμε, προσθέτουμε διάσπαρτα λίγο βούτυρο σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 – 60 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει κι είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.