Υλικά

1 κιλό γαρίδες (αν βρείτε φρέσκες, τόσο το καλύτερο)
3 φλιτζάνια ρύζι (κατά προτίμηση καστανό)
1 1/2 ποτήρι του κρασιού με λευκό κρασί
3 σκελίδες σκόρδο, τριμμένο στον τρίφτη
Αρκετό μαϊντανό
Αλάτι, Πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση


Πλένετε καλά τις γαρίδες και κόβετε τα κεφάλια. Σε μια κατσαρόλα με νερό (ποσότητα που θα χρειαστείτε στη συνέχεια για το ρύζι) βράζετε τα κεφάλια.

Από τις υπόλοιπες γαρίδες αφαιρούμε το εντεράκι στο σημείο της καμπουρίτσας τους. Στραγγίζουμε τα κεφάλια όταν βράσει το νερό, τα πετάμε και φτιάχνουμε τώρα το ρύζι.

Στο τέλος το τσιγαρίζουμε πολύ ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και όταν αρχίσει να καίει βάζουμε τις γαρίδες, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και τις γυρνάμε διαρκώς μέχρι να ξανθύνουν. Προσέχουμε ώστε να μην καεί το σκόρδο.

Σβήνουμε με το κρασί. Τις αφήνουμε να ησυχάσουν στο τηγάνι μας και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.

Το φαγητό μας είναι τώρα έτοιμο να το σερβίρουμε. Βάζουμε το ρύζι σε μια στρογγυλή πιατέλα και απλώνουμε πάνω και πλάι τις γαρίδες. Τέλος, ρίχνουμε στο ρύζι και το ζουμάκι από τις γαρίδες.