Υλικά

½ κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
400 γραμμ. ντοματούλες ψιλοκομμένες
50 γραμ. ντοματοπελτές
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
2 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
5 πίτες τορτίγια
200 γραμ. τριμμένο τυρί που λιώνει

Εκτέλεση


Σιγοβράζετε όλα τα υλικά εκτός από τον κιμά και το τυρί που λιώνει, σε μια κατσαρόλα για ένα τέταρτο για να φτιάξετε τη σάλτσα ντομάτας. Τηγανίζετε τον μοσχαρίσιο κιμά σε λίγο ελαιόλαδο και μόλις ψηθεί τον στραγγίζετε. Απλώνετε 6 κουταλιές από τη σάλτσα που φτιάξατε σε ένα πυρίμαχο σκεύος, αλείφετε τις τορτίγιες εσωτερικά με τον κιμά καθώς και με 2 κουταλιές από τη σάλτσα. Σκορπάτε από πάνω το τριμμένο τυρί, διπλώνετε τις τορτίγιες σε ρολά και τις τοποθετείτε στο πυρίμαχο σκεύος. Περιχύνετε με την υπόλοιπη σάλτσα, σκορπάτε επάνω τυρί τριμμένο και κρεμμύδι ψιλοκομμένο και ψηνετε για 20 λεπτά στους 200ο.