Υλικά

6 τσακώνικες μελιτζάνες
200 γρ. γκούντα
150 γρ. ρεγκάτο
200 γρ. κασέρι
100 γρ. φέτα
4 αβγά
αλάτι, πιπέρι
½ ματσ. μαϊντανό
ελαιόλαδο

Εκτέλεση


Πλένουμε τις μελιτζάνες και αφαιρούμε το κοτσάνι. Τις κόβουμε κατά μήκος στη μέση. Σε κατσαρόλα βράζουμε νερό με λίγο αλάτι και βράζουμε τις μελιτζάνες για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τις βγάζουμε από το νερό, τις αφήνουμε σε σουρωτήρι να κρυώσουν και να στραγγίξουν καλά. Με ένα κουταλάκι αφαιρούμε λίγη από τη ψίχα και την κρατάμε στην άκρη.

Ψιλοκόβουμε την ψίχα και την σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.

Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε όλα τα κίτρινα τυριά τριμμένα και τη φέτα κομμένη σε κυβάκια μαζί με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και ανακατεύουμε για να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά. Προσθέτουμε και την τσιγαρισμένη ψίχα της μελιτζάνας μαζί με ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Λαδώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε μέσα τις μελιτζάνες με τη φλούδα προς τα κάτω. Γεμίζουμε κάθε μελιτζάνα με 3-4 κουταλιές από το μείγμα τυριών. Χτυπάμε άλλο ένα αβγό και με ένα κουταλάκι το απλώνουμε προσεκτικά πάνω από τις μελιτζάνες για να κάνει κρούστα και να κρατήσει τα τυριά στη θέση τους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Σερβίρουμε διακοσμώντας κάθε μελιτζάνα με 1-2 φυλλαράκια μαϊντανού.