Αυτό είναι το πιο νόστιμο κατσικάκι γιουβέτσι
Δείτε πως θα το φτιάξετε
Υλικά
Κατσικάκι σε μερίδες (2,5 κιλά περίπου)2 κουτ. του γλυκού μουστάρδα
1 φλυτζάνι λάδι
2 φλιτζάνια του τσαγιού φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη
αλάτι, πιπέρι
1 κλαράκι κανέλα
μοσχοκάρυδο
νερό
500γραμμ. χυλοπίτες ή μανέστρα
τριμμένο κεφαλοτύρι
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνετε το κατσικάκι, προσθέτετε ελάχιστο μοσχοκάρυδο και το βάζετε σε γάστρα. Αλείφετε το κρέας με τη μουστάρδα, προσθέτετε γύρω γύρω τη ντομάτα, το ελαιόλαδο και την κανέλα.
Σκεπάζετε τη γάστρα και ψήνετε στους 180 βαθμούς για μιάμιση ώρα. Ενδιαμέσως προσθέτετε 1- 1 ½ ποτήρι νερό. Προσθέτετε τις χυλοπίτες ή τη μανέστρα ενώ ανακατεύετε καλά να δέσουν με τη σάλτσα στη γάστρα.
Ψήνετε για ακόμα 15 λεπτά, σβήνετε το φούρνο και αφήνετε να τραβήξουν. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με το τριμμένο κεφαλοτύρι