Νόστιμη κολοκυθόσουπα
Με πράσο, μαϊντανό και φινόκιο
Υλικά
1 κιλό κίτρινη κολοκύθα1 πράσο (μόνο το λευκό μέρος)
2 μέτριες πατάτες
1 μικρή μαραθόριζα (φινόκιο)
1/2 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
1 κρεμμύδι (ξερό)
αλάτι-πιπέρι
2-3 κουταλιές βούτυρο
Εκτέλεση
Καθαρίζετε την κολοκύθα και την κόβετε σε κομμάτια. Καθαρίζετε τις πατάτες, το πράσο, το κρεμμύδι, τη μαραθόριζα και τα κόβετε σε κομμάτια.
Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα 1 1/2 λίτρο νερὀ. Μόλις πάρει βράση, ρίχνετε όλα μαζί τα υλικά της σούπας και αλατοπιπερώνετε. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε τη σούπα να σιγοβράσει, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά.
Δέκα λεπτά πριν βγάλετε το φαγητό από τη φωτιά ρίχνετε το βούτυρο.
Ρίχνετε τα βρασμένα λαχανικά στο μπλέντερ ή στο μύλο των λαχανικών και τα λιώνετε. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο από το ζουμί όπου έβρασαν. Ρίχνετε τον πουρέ των λαχανικών στην κασταρόλα και ανακατεύετε.
Σερβίρετε τη σούπα σε βαθιά πιάτα, πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αν θέλετε γαρνίρετε με φυλλαράκια μέντας ή δύοσμου.
Tip:Αν το προτιμάτε, μπορείτε να μην περάσετε τα λαχανικά από το μύλο, αλλά να τα βράσετε ψιλοκομμένα. Σε αυτήν την περίπτωση άνετα μπορείτε να ρίξετε στη σούπα και ρυζάκι.