Πως θα την φτιάξετε


Καθαρίζουμε και στίβουμε τα ρόδια πιέζοντάς τα στο τρυπητό ή περνώντας τα στον αποχυμωτή. Αυτό που χρειάζεται είναι ένας καθαρός χυμός του φρούτου χωρίς να υπάρχουν τα ασπράκια του και χωρίς να λιώσουν τα κουκούτσια που αφήνουν μία πικρή γεύση.

Στη συνέχεια βάζουμε τόση ζάχαρη όσα τα φλυτζάνια του χυμού και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρις ότου διαλυθεί η ζάχαρη. Ανεβάζουμε λίγο θερμοκρασία και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρώς και αφαιρούμε τον αφρό από την επιφάνεια της μαρμελάδας.

Προσθέτουμε τον χυμό ενός λεμονιού και λίγα σπόρια ροδιού, βράζοντας για 10 ακόμη λεπτά. Συνολικά ο χρόνος βράσης φτάνει τα 45 με 50 λεπτά. Βάζουμε σε βαζάκια ή ένα μεγάλο βάζο και διατηρούμε στο ψυγείο.

Να επισημάνουμε εδώ ότι πέντε μεγάλα ρόδια δίνουν περίπου 500ml χυμό όταν στίβονται. Οπότε υπολογίζετε και ενεργείτε αναλόγως.