pizza-margarita-720x400
Γεύσεις

Πίτσα μαργαρίτα με σπιτικά υλικά

Θα την απολαύσετε ζεστή ή και κρύα

Υλικά

Για τη βάση
300 γραμμάρια σκληρό αλεύρι
1 κουτάκι του γλυκού μάγια
1κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και λίγο παραπάνω για το ράντισμα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
100ml σάλτσα ντομάτας
1 χούφτα φρέσκο βασιλικό
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
150 γραμμάρια μοτσαρέλα κομμένη σε φέτες
1 χούφτα τριμμένη παρμεζάνα
1 χούφτα ντοματίνια

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε την βάση. Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγιά, και το αλάτι. Ρίχνουμε 200ml ζεστό νερό και το λάδι. Παίρνουμε μία κουτάλα και ανακατεύουμε για να γίνει η ζύμη μαλακή. Έπειτα αλευρώνουμε μία επιφάνεια και ρίχνουμε την ζύμη μας. Ζυμώνουμε για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Τοποθετούμε έπειτα την ζύμη μας, μέσα στο μπολ, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει.

Εάν όμως προτιμάμε λεπτή ζύμη, αυτό δεν είναι απαραίτητο. Φτιάχνουμε την σάλτσα. Ανακατεύουμε την σάλτσα ντομάτας, το βασιλικό και το σκόρδο. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε σε μια θερμοκρασία δωματίου. Φτιάχνουμε την ζύμη.

Εάν έχουμε αφήσει την ζύμη να φουσκώσει, τότε ξαναζυμώνουμε και φτιάχνουμε δύο μπάλες, (την χωρίζουμε). Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε την ζύμη σε 2 μεγάλους γύρους περίπου 25 cm πλάτος με έναν πλάστη. Η ζύμη πρέπει να είναι λεπτή δεδομένου ότι θα ψηθεί στον φούρνο και θα φουσκώσει.

Παίρνουμε τους δύο γύρους ζύμης και τους βάζουμε σε φύλλα ψησίματος. Ο φούρνος καίει στους 220-240 βαθμούς. Παίρνουμε ένα ταψί, βάζουμε την ζύμη μας και απαλά περιχύνουμε την σάλτσα ντομάτας, ρίχνουμε το τυρί ,την ντομάτα, και το ελαιόλαδο. Τοποθετούμε το ταψί στο πρώτο ράφι του φούρνου και το αφήνουμε να ψηθεί για 8-10 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανή.