Υλικά

1 1/2 κιλό μοσχάρι γάλακτος
6 ντομάτες τριμμένες, χωρίς φλούδες και σπόρους
1 κύβος λαχανικών
2 κουταλιές της σούπας συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
2 ξυλάκια κανέλας
1 κιλό πατάτες
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση


Πλένετε το κρέας, το κόβετε σε μπουκιές, το σοτάρετε με το μισό λάδι και μόλις ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές, το σβήνετε. Προσθέτετε 3 φλιτζάνια ζεστό νερό, τον κύβο, το συμπυκνωμένο ντοματοχυμό, την πιπεριά, το αλάτι, το πιπέρι και την κανέλα και τα αφήνετε να βράσουν για 45 λεπτά. Μόλις το κρέας μαλακώσει, προσθέτετε τις φρέσκες ντομάτες και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 35 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι και τηγανίζετε τις πατάτες μέχρι να ροδίσουν, τις ρίχνετε στην κατσαρόλα με το κρέας και αφήνετε να πάρουν μια δυο βράσεις. Σερβίρετε το κρέας με τη σάλτσα και τις πατάτες.