Κοτόπουλο φρικασέ με μανιτάρια
Μια γαλλική κλασική μέθοδος μαγειρικής που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές
Υλικά
1 κοτόπουλο1 κιλό ανάμεικτα μανιτάρια
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
2 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου
2 κρόκους αυγών
125 ml γάλα
3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
2 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
από 4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο άνηθο και μυρώνια
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρετε το κοτόπουλο σε 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο μαζί με τον πολτό σκόρδου, τα ξερά και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ρίξτε την μουστάρδα διαλυμένη σε 4 κουταλιές νερό, αλατοπιπερώστε, προσθέστε 1 λίτρο νερό και μαγειρέψτε σε μέτρια ένταση για 50 λεπτά. Κόψτε τα μανιτάρια σε μικρότερα κομμάτια και σοτάρετε τα σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώστε τα και πασπαλίστε με τον άνηθο και τα μυρώνια.
Προσθέστε τα στην κατσαρόλα με το μαγειρεμένο κοτόπουλο. Ανακατέψτε σε ένα μπολ το γάλα με τους κρόκους, το κορνφλάουρ και τον χυμό λεμονιού. Ρίξτε το μείγμα στην κατσαρόλα, αφήστε στην εστία μέχρι να δέσει ελαφρά και σερβίρετε. Συνοδέψτε προαιρετικά με πουρέ πατάτας ή με ρύζι.