Γαρίδες λεμονάτες με μουστάρδα
Μια ξεχωριστή θαλασσινή γεύση
Υλικά
500 γρ. γαρίδες γίγας χωρίς κέλυφος100 γρ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
100 γρ. ελαιόλαδο
1 συμπυκνωμένος ζωμός λαχανικών
40 γρ. πιπεριές κόκκινες σε λεπτές ροδέλες
40 γρ. πιπεριές πράσινες σε λεπτές ροδέλες
15 γρ. χυμός λεμονιού
2 κουτ. γλυκού μουστάρδα
100 γρ. νερό
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. σούπας φρέσκος ψιλοκομμένος μαϊντανός
Εκτέλεση
Βγάλτε τις γαρίδες και βάλτε τις σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ, το οποίο θα μαζεύει τα υγρά.Σκεπάστε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και τοποθετήστε το στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου. Οι γαρίδες έχουν αποψυχθεί μόλις αποκτήσουν τη σχετική ελαστικότητά τους. Ξεπλένετε καλά τις γαρίδες και τις αφήνετε να στραγγίξουν σε τρυπητό σκεύος.
Σε βαθύ τηγάνι σοτάρετε στο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και τις πιπεριές μέχρι να γυαλίσουν.Κατόπιν προσθέτετε το μαϊντανό, το ζωμό και το νερό. Ανακατεύετε καλά να διαλυθεί ο ζωμός και βράζετε για ακόμα 2 λεπτά.Τοποθετείτε τις γαρίδες και τις αλατίζετε ελαφρώς από πάνω. Ανακατεύετε με απαλές κινήσεις για 2 λεπτά ακόμα. Τέλος προσθέτετε το χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα. Ανακατεύετε ελαφρά και αποσύρετε από τη φωτιά, πασπαλίζετε με το μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως. Σερβίρετε με ρύζι και πράσινη σαλάτα.