Χοιρινό με μανιτάρια, μελιτζάνα και κρέμα γάλακτος
Ένα υπέροχο πιάτο
Υλικά
1 κιλό χοιρινός λαιμός κομμένος σε λεπτά μπριζολάκια400γρ. μανιτάρια λευκά
250γρ. μελιτζάνες
1 σκελίδα σκόρδο
50ml ελαιόλαδο
250ml κρέμα γάλακτος
μαϊντανός
αλάτι
πιπέρι
Οδηγίες
Κόβουμε την μελιτζάνα μικρό καρεδάκι και την σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο. Μόλις σοταριστούν τα καρεδάκια, τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα χοιρινά μπριζολάκια. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Μόλις σοταριστούν τα αφαιρούμε από το τηγάνι.
Προσθέτουμε στο τηγάνι λίγο ακόμα ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια τα οποία τα έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες. Μόλις σοταριστούν προσθέτουμε μία σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη και στη συνέχεια τα σοταρισμένα μπριζολάκια και τα καρεδάκια της μελιτζάνας.
Προσθέτουμε κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να πάρει μία βράση η σάλτσα και αφαιρούμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε μαϊντανό ψιλοκομμένο και σερβίρουμε.