Υλικά

200γρ βούτυρο
800γρ μοσχάρι από το ποντίκι, κομμένο σε ισόποσες μερίδες
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
2 πατάτες
2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε ροδέλες
1/4 από ένα μικρό λάχανο άσπρο, ψιλοκομμένο
2 κολοκυθάκια κομμένα σε χονδρές φέτες
1 μικρή σελινόριζα κομμένη σε μέτριους κύβους και καθαρισμένη από την εξωτερική φλούδα
1 πράσο κομμένο σε ψιλές φέτες
1 μικρή τομάτα κομμένη στα 4
1 σκελίδα σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
1 κύβο βοδινού
160γρ κριθαράκι μέτριο
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε το βούτυρο, όλα τα κομμένα λαχανικά και τις μερίδες του κρέατος, αφού πρώτα το έχουμε βράσει και ξαφρίσει για 10 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Τα μαγειρεύουμε όλα μαζί έως ότου μαλακώσουν και στη συνέχεια προσθέτουμε τον κύβο βοδινού.

Συμπληρώνουμε με νερό μέχρι να καλυφθούν τα υλικά και προσθέτουμε το αλατοπίπερο και τη δάφνη. Βράζουμε για 35-40 λεπτά, έως ότου το κρέας και τα λαχανικά μαγειρευτούν.Σουρώνουμε τον ζωμό όταν το κρέας και τα λαχανικά είναι έτοιμα, τον ρίχνουμε σε ένα βαθύ σκεύος και προσθέτουμε το κριθαράκι. Όταν το κριθαράκι βράσει, ρίχνουμε μέσα το βρασμένο κρέας και τα λαχανικά, και συνεχίζουμε το βράσιμο για 3-4 λεπτά ακόμα.

Σε ένα ποτήρι νερού ρίχνουμε μία κουταλιά σούπας κορν φλάουρ και λίγο από τον ζωμό της σούπας. Ανακατεύουμε το μείγμα καλά με ένα κουτάλι και το ρίχνουμε στο κριθαράκι καθώς βράζει. Ανακατεύουμε έως ότου η σούπα χυλώσει ελαφρώς.