Υλικά

Για 50 μπισκότα

250 γραμ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματιου
5 ml εκχύλισμα βανίλιας
330 γραμ. καστανη ζάχαρη
2 αυγά
410 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρησεις
5 γραμ. μαγειρική σοδα
2,5 γραμ. τριμμένο μοσχοκαρυδο

Για το πασπάλισμα

30 γραμ. κρυσταλλική ζαχαρη
8 γραμ. κανέλα σε σκονη

Εκτέλεση


Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη μαργαρίνη, το εκχύλισμα βανίλιας και την καστανή ζάχαρη και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να γίνουν ένα άσπρο και κρεμώδες μείγμα. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά χτυπώντας μέχρι να ενσω,ατωθούν. Ενσωματώνουμε στο μείγμα σε δύο δόσεις το αλεύρι, τη σόδα και το μοσχοκάρυδο, χτυπώντας με το μίξερ χειρός σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα ωσότου γίνει μία μαλακή ζύμη. Σκεπάζουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 30′.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα. Σε ένα μικρό μπολ αναμειγνύουμε την κανέλα με την κρυσταλλική ζάχαρη. Στρώνουμε σε μία λαμαρίνα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και παίρνουμε μια ποσότητα με ένα κουτάλι της σούπας. Πλάθουμε ένα μπαλάκι και το γυρνάμε μέσα στο μείγμα της ζάχαρης με την κανέλα.

Έπειτα το πιέζουμε ελαφρά ώστε να πλατύνει και το βάζουμε στη λαμαρίνα. Συνεχίζουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα και τα βάζουμε στη λαμαρίνα αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους. Ψήνουμε τα μπισκότα στη μεσαία σχάρα του φούρνου για περίπου 12′ μέχρι να γίνουν τραγανά. Τα βγάζουμε και περιμένουμε να κρυώσουν τελείως πριν τα σερβίρουμε.