Υλικά

1 κοτόπουλο (περίπου 1 κιλό )
1 κρεμμύδι
500 γρ. φύλλα κρούστας
1 φύλλο δάφνης
2 χτυπημένα αυγά
Λιωμένο βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων
αλάτι, πιπέρι
ψιλοκομμένος μαϊντανός

Για τη σάλτσα
2 κ.σ. κοφτές λιωμένο βούτυρο
2 κ.σ. γεμάτες αλεύρι
2 φλιτζάνια ζωμό από το κοτόπουλο
λίγο μοσχοκάρυδο
1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένο τυρί γραβιέρα 

Εκτέλεση


Καθαρίζετε και πλένετε το κοτόπουλο. Το βάζετε σε μια κατσαρόλα με νερό, το κρεμμύδι και το φύλλο δάφνης. Τα βράζετε καλά (περίπου 30λεπτά). Κρατάτε 2 φλιτζάνια από το νερό τους.

Όταν κρυώσει το κοτόπουλο, αφαιρείτε τις πέτσες και τα κόκκαλα και κόβετε το ψαχνό σε μικρά κομματάκια.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Αναμειγνύετε το αλεύρι μέσα στο λιωμένο βούτυρο και ρίχνετε λίγο-λίγο τον ζωμό ανακατεύοντας για να γίνει μια ομοιογενής σάλτσα (τεχνική μπεσαμέλ όπου αντί για γάλα χρησιμοποιείτε τον ζωμό κοτόπουλου).

Όταν κρυώσει η σάλτσα προσθέτετε τα αυγά χτυπημένα, το τυρί, το μοσχοκάρυδο, το αλατοπίπερο και τον μαϊντανό.

Ετοιμάζετε την γέμιση: Αναμειγνύετε τα κομματάκια κοτόπουλου μέσα στην σάλτσα. Βουτυρώνετε το ταψί και απλώνετε τα μισά φύλλα αλειμμένα ένα – ένα με βούτυρο. Απλώνετε πάνω τους την γέμιση και την σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρωμένα ένα – ένα . Ενώνετε τα πάνω με τα κάτω φύλλα για να κλείσει η πίτα.
Ψήνετε την κοτόπιτα σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά.