Υλικά

• 1 κιλό κιμά κοτόπουλου
• 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
• 1/2 φλιτζάνι ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού (ή τρίμμα φρυγανιάς)
• 1 μεγάλο αβγό, ελαφρά χτυπημένο
• 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
• 2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο ​​μαϊντανό ψιλοκομμένο ή
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένες νιφάδες μαϊντανού
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Εκτέλεση


– Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°.
– Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τον κιμά.
– Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε ελαφρά.
– Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια σε μέγεθος περίπου 3-4 εκατοστών.
– Τοποθετούμε τα κεφτεδάκια σε ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος (αν δεν έχουμε χαρτί ψησίματος λαδώνουμε το ταψί).
– Ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα, περίπου 20-25 λεπτά.
– Σερβίρουμε ζεστά και αν θέλουμε, προσθέτουμε επιπλέον φρέσκο ​​μαϊντανό.

TIPS
Εναλλακτικά, μπορoύμε να ψήσουμε τα κεφτεδάκια σε αντικολλητικό τηγάνι, με λίγο λάδι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μία επίσης τέλεια ιδέα είναι να σερβίρουμε τα κεφτεδάκια μέσα σε μια πλούσια σαλάτα φρέσκων λαχανικών.