Τυρόπιτα με φέτα και μαστίχα Χίου
Με βούτυρο και σφινάκια λικέρ
Υλικά
1 λίτρο γάλα6 φύλλα χωριάτικα
2 ½ κ.σ. βούτυρο αγελάδος
2 κ.σ. αλεύρι
3 αυγά
2 σφηνάκια λικέρ μαστίχας
600 γρ φέτα
Πιπέρι
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
5 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ξανθύνει. Προσθέτουμε το γάλα σιγά-σιγά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια αραιωμένη μπεσαμέλ.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C. Αποσύρουμε την κρέμα από τη φωτιά, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι, τα αυγά, τη μαστίχα και τη φέτα και τα ανακατεύουμε καλά.
Με ένα πινέλο λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε 3 φύλλα, αφού τα λαδώσουμε και αυτά. Αδειάζουμε τη γέμιση στο ταψί, σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνουμε, χαράζουμε την πίτα και την ψήνουμε για 1 ώρα.