Υλικά

40 φτερούγες κοτόπουλου

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ BARBEQUE:
1 κιλό ντομάτα τριμμένη
1 λίτρο ζωμός κότας
170 ml ξύδι
170 γρ. μαύρη ζάχαρη
30 ml ελαιόλαδο
2 κ.σ. γλυκιά πάπρικα
2 κ.σ. πολύ καλή ρίγανη του βουνού
400 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

Εκτέλεση


Αρχικά φτιάχνουμε τη σάλτσα μπάρμπεκιου. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά μέχρι αυτά να μαλακώσουν (7 – 10 λεπτά). Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα βράζουμε για περίπου 30 λεπτά μέχρι η σάλτσα μας να αρχίσει να πήζει.

Απομακρύνουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη ρίγανη και χτυπάμε στο μπλέντερ. Αν βρίσκουμε τη σάλτσα πολύ γλυκιά, προσθέτουμε ξύδι. Αν συμβαίνει το αντίθετο προσθέτουμε ζάχαρη. Αφού η σάλτσα κρυώσει, κρατάμε ξεχωριστά 400 γρ. σάλτσα για το σερβίρισμα και μαρινάρουμε τις φτερούγες με την υπόλοιπη σάλτσα για μία ημέρα.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά. Η σάλτσα που σερβίρεται ξεχωριστά δεν πρέπει να έχει έρθει σε επαφή με το ωμό κοτόπουλο.