Υλικά


500 γραμ. αλεύρι
3 καρότα τριμμένα
200 ml ελαιόλαδο
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1/2 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση


Σε ένα βαθύ μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε το αλάτι και την πάπρικα. Ρίχνουμε το λάδι, το κρασί και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το τριμμένο καρότο. Ανακατεύουμε εκ νέου. Αν η ζύμη κολλάει στα χέρια ρίχνουμε λίγο αλευράκι ακόμα.

Πλάθουμε τη ζύμη με τα χέρια μας μέχρι να γίνει σφιχτή. Χωρίζουμε τη ζύμη σχηματίζοντας μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού. Πλάθουμε τα κριτσίνια σε μήκος 20 cm περίπου το καθένα.

Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε μεγάλο ρηχό ταψί. Τοποθετούμε πάνω τα κριτσίνια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Όταν ψηθούν τα βάζουμε πάνω σε μία σχάρα για να κρυώσουν.