Κοτόπουλο πανέ με μυρωδικά και τριμμένο τυρί
Μια εύκολη και πολύ νόστιμη συνταγή
Υλικά
2 φιλέτα κοτόπουλου (ανοιγμένα και χτυπημένα)3 αυγά
1 κούπα του τσαγιού αλεύρι
1 κ.σ. γραβιέρα τριμμένη
1 κ.γ. θυμάρι ψιλοκομμένο
½ κ.τ.εσπρέσσο τριμμένο μοσχοκάρυδο
1 ποτήρι του νερού νιφάδες καλαμποκιού (χτυπημένες στο μπλέντερ)
1 κούπα τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
1 κούπα του τσαγιού βούτυρο
Λίγο ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Παίρνουμε τρία μπολ. Στο πρώτο χτυπάμε τα αυγά, στο δεύτερο αναμιγνύουμε τη φρυγανιά με τις νιφάδες καλαμποκιού και στο τρίτο ανακατεύουμε το αλεύρι, το μοσχοκάρυδο, τη γραβιέρα, το θυμάρι και το αλατοπίπερο.Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ηλιέλαιο και το βούτυρο. Περνάμε τα φιλέτα από το αλεύρι (τα πιέζουμε δυνατά), τα αυγά και τη φρυγανιά.
Τα τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να χρυσαφίσουν. Σερβίρουμε με πολύχρωμη σαλάτα και λαδολέμονο, και σως μαγιονέζα-μουστάρδα.