Υλικά

500 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ
250 γραμ. βούτυρο αγελάδος (σε θερμοκρασία δωματίου)
200 γραμ. γιαούρτι
1/2 κ.γλ. αλάτι
1 αυγό
200 γραμ. φιλέτο κοτόπουλο (ψιλοκομμένο)
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (και τα πράσινα φύλλα τους)
200γρ. γραβιέρα τριμμένη
250 γραμ. κρέμα γάλακτος light
4 μεγάλα αυγά
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
30 γραµ. κρύο βούτυρο αγελάδος Χωριό (κομμένο σε μικρά κομματάκια)
λίγο σχοινόπρασο ψητά ντοματίνια για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Για την εύκολη τάρτα κοτόπουλο με γραβιέρα, φτιάχνουμε πρώτα τη ζύμη τάρτας.

Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης για την τάρτα σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε για λίγο μέχρι να μαζευτούν σε μπάλα. Πατάμε με τις παλάμες να γίνει η ζύμη πλακέ. Σε βουτυρωμένη μεγάλη ταρτιέρα, βάζουμε τη ζύμη. Την απλώνουμε με τα δάχτυλα ή με τη βάση ενός ποτηριού. Φροντίζουμε να είναι παντού ισόπαχη. Ανασηκώνουμε τη ζύμη ώστε να δημιουργήσουμε τοιχώματα. Κόβουμε ότι περισσεύει από το χείλος της ταρτιέρας.

Τρυπάμε ελαφρά το φύλλο με πιρούνι. Την αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση. Ζεσταίνουµε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Σε δυνατή φωτιά ψήνουµε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο για 5-6΄. Αλατοπιπερώνουμε. Το βγάζουμε στην άκρη να κρυώσει.

Βάζουµε τα αυγά σε ένα µπολ, προσθέτουµε τα φρέσκα κρεµµυδάκια, την κρέμα γάλακτος light, το µοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνουµε. Τα χτυπάµε µε το σύρµα να αναµειχθούν καλά.

Πάνω στη ζύμη τάρτας, βάζουμε το κοτόπουλο σε όλη την επιφάνεια. Προσθέτουμε την τριμμένη γραβιέρα σε όλη την επιφάνεια.

Τοποθετούµε την τάρτα στη µεσαία σχάρα του φούρνου και µε προσοχή ρίχνουµε λίγο λίγο το υγρό µείγµα (αυγά κρέμα). Βάζουµε εδώ κι εκεί τα κρύα κοµµάτια βουτύρου στην επιφάνεια. Ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 180 βαθμούς C, στον αέρα, για περίπου 40 λεπτά, µέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια και να πήξει η κρέµα.

Αφήνουµε την τάρτα να κρυώσει για 15-20 λεπτά και να σταθεροποιηθεί. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο. Την κόβουµε σε κοµµάτια. Σερβίρουµε µε ψητά ντοματίνια και ανάµεικτη πράσινη σαλάτα.