Πίτσα με ντομάτα, κοτόπουλο και κρεμμύδι
Μια φανταστική πίτσα
Υλικά
Για τη ζύμη750 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φακελάκι μαγιά
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
Περίπου 1½ ποτήρι νερού χλιαρό
Για τη γέμιση
1 κούπα έτοιμη σάλτσα για πίτσα
2 κούπες τριμμένη μοτσαρέλα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε κύβους
2 κούπες στήθος κοτόπουλο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε λεκανίτσα. Πασπαλίζουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τρίβουμε, το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά με τα δάχτυλα. Προσθέτουμε το νερό, λίγο λίγο και το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη ομοιόμορφη που δεν κολλάει στα χέρια. Λαδώνουμε ελαφρά ένα μπολ και βάζουμε μέσα τη ζύμη. Σκεπάζουμε το μπολ καλά με μεμβράνη ή πανί και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο και ν’ ανέβει περίπου 45΄ έως 1 ώρα.Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κοτόπουλο κομμένο σε κύβους για 10 λεπτά ανακατεύοντας το τακτικά. Κατόπιν το τοποθετούμε σε ξύλο κοπής, με ένα πιρούνι και ένα μαχαίρι το ψιλοκόβουμε σε μικρά κομμάτια.Στη συνέχεια προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Παίρνουμε ένα ταψί για πίτσα και αλείφουμε με το ελαιόλαδο. Απλώνουμε τη ζύμη της πίτσας και καλύπτουμε όλο το ταψί.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα πίτσας και βάζουμε πάνω από τη ζύμη.Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το κρεμμύδι, ντομάτα, πιπεριά και καλύπτουμε με το τυρί. Βάζουμε την πίτσα, στην χαμηλότερη σκάλα του φούρνου και ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Κόβουμε και σερβίρουμε όσο είναι ζεστή.