Υλικά


1 1/2 κ. μοσχάρι σπάλα ή ελιά
ελαιόλαδο
1 φλ. λευκό ή κόκκινο ξηρό κρασί
1 ξερό φύλλο δάφνης ή 1 κλωνάρι φρέσκο δενδρολίβανο
αλάτι, πιπέρι
3 καρότα,
3 κρεμμύδια,
3 ντομάτες,
5 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
5 πατάτες,
1/2 κ.γ. μπούκοβο

Εκτέλεση


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C. Χοντροκόβουμε τα λαχανικά και τα αλατοπιπερώνουμε. Πλένουμε το κρέας, το βάζουμε στη γάστρα,το αλατοπιπερώνουμε καλά από όλες τις μεριές και το αλείφουμε με ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρασί και τη δάφνη ή το δεντρολίβανο.

Κλείνουμε τη γάστρα τη βάζουμε στο φούρνο και ύστερα από μισή ώρα κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 130ο C και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί 3 ½ ώρες περίπου μέχρι να μελώσει (στις 2 ώρες, ανοίγουμε τη γάστρα, ελέγχουμε τα υγρά και αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο καυτό νερό).