Υλικά

2 φλ. κρέμα γάλακτος για γλυκά
1½ φλ. ζάχαρη άχνη
2 κρόκους αυγών
600 γρ. μασκαρπόνε
3 πακέτα σαβαγιάρ
6 κ. σ. κονιάκ
3 κ. σ. στιγμιαίο καφέ
2½ φλ. γάλα
1 κ.γ. τριμμένη σοκολάτα

Εκτέλεση


Χτυπάς στο μίξερ την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη. Όταν γίνει ένα ομοιογενές μείγμα προσθέτεις αρχικά τους κρόκους και στη συνέχεια το τυρί και συνεχίζεις το χτύπημα. Αφού ομογενοποιηθούν βάζεις το μείγμα σε ένα μπολ και ρίχνεις το κονιάκ, τον καφέ και το γάλα. 

Τα ανακατεύεις καλά με το σύρμα. Βουτάς ένα ένα τα σαβαγιάρ στο μείγμα με το γάλα και τα στρώνεις σε ένα γυάλινο σκεύος.

Όταν καλύψεις την επιφάνεια του σκεύους απλώνεις τη μισή ποσότητα από την κρέμα. Στρώνεις μία στρώση σαβαγιάρ από πάνω και απλώνεις την υπόλοιπη κρέμα. Ρίχνεις την τριμμένη σοκολάτα και βάζεις το τιραμισού στο ψυγείο για 5 περίπου ώρες.

Το κόβεις σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρεις.