Υλικά

1½ λίτρο γάλα φρέσκο
600 γρ κρέμα γάλακτος
170 γρ κορν φλαουρ
400 γρ ζάχαρη
3 κγ βανίλια υγρή ή 2 βανίλιες
200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
2 κρόκους
1 κ.σ βούτυρο
24 φρυγανιές
1 κούπα αμύγδαλα καβουρδισμένα
1 κούπα νερό
1 ξύλο κανέλας
200 γρ ζελέ κεράσι φράουλα

Εκτέλεση

Αρχικά φτιάχνουμε το σιρόπι. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό τα 200γρ ζάχαρη, τη κανέλα και τα αφήνουμε να βράσουν 3 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα κρατάμε στην άκρη. Εν συνεχεία προχωράμε στην παρασκευή του ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το κρατάμε στην άκρη.

Συνεχίζουμε με την παρασκευή της κρέμας. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 1 λίτρο γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να ζεσταθούν καλά. Παράλληλα βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το υπόλοιπο γάλα, τα αβγά, ανακατεύουμε καλά και μόλις ζεσταθεί το γάλα με την κρέμα το ρίχνουμε μέσα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε καλά το βούτυρο, μοιράζουμε τη κρέμα σε δυο μπολ. Ρίχνουμε τη σοκολάτα στο ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά και την κρατάμε στην άκρη.

Βουτάμε τις φρυγανιές μια μια στο σιρόπι και τις στρώνουμε σένα ταψάκι ή πυρέξ. Ρίχνουμε από πάνω τη σοκολατένια κρέμα και τη απλώνουμε σε ομοιόμορφα. Στη συνέχεια κάνουμε άλλη μια στρώση με φρυγανιές και από πάνω στρώνουμε την λευκή κρέμα. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξουν οι κρέμες. Τέλος βάζουμε το ζελέ και πάλι στο ψυγείο για να πήξει και σερβίρουμε.