Λαζάνια με κοτόπουλο και σπανάκι
Ένα πιάτο τόσο νόστιμο αλλά και τόσο θρεπτικό
Υλικά
150 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 15 % λιπαρά
20ml ελαιόλαδο
3 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
170 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι ή κατεψυγμένο ψιλοκομμένο
1 συσκευασία λαζάνια
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε καυτό νερό βράζουμε για 2 με 3 λεπτά τα λαζάνια ίσα ίσα να μαλακώσουν λίγο αλλά να παραμείνουν σκληρά. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε μια πιατέλα και τα λαδώνουμε καλά ένα – ένα για να μη κολλήσουν μεταξύ τους.Κόβουμε τα στήθη κοτόπουλο στην μέση οριζοντίως.Τα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για ένα λεπτό από τη κάθε πλευρά. Δεν θα έχουν ψηθεί εντελώς, γιατί θα μαγειρευτούν στο φούρνο.
Αλατοπιπερώνουμε. Στρώνουμε στον πάτο ενός ταψιού λίγη κρέμα γάλακτος, πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα και βάζουμε από πάνω μια στρώση λαζάνια. Ξαναβάζουμε κρέμα γάλακτος, παρμεζάνα και μετά στρώνουμε τα κομματάκια κοτόπουλου και το μισό σπανάκι. Συνεχίζουμε με λαζάνια, κρέμα γάλακτος, πάλι κοτόπουλο και το υπόλοιπο σπανάκι. Ξαναστρώνουμε λαζάνια, λίγη κρέμα γάλακτος, παρμεζάνα. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 30-40 λεπτά στους 180 βαθμούς.