Υλικά

2 κούπες κίτρινα τυριά που να λιώνουν
4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 σκελίδες σκόρδο
Λίγο λάδι για το σοτάρισμα
Λίγο άνηθο
Αλάτι, πιπέρι
1 κουταλάκι ζάχαρη
150 γραμμάρια τυρί κρέμα
100 γραμμάρια μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 πακέτο κανελόνια
Μπρόκολο ψιλοκομμένο
2-3 ντομάτες τριμμένες

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένα νερό ζεματάμε τα κανελόνια για 2 λεπτά, ίσα-ίσα να είναι λίγο μαλακά, αλλά όχι και τελείως σκληρά, και τα κρατάμε στη άκρη να κρυώσουν. Στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα μισά κρεμμυδάκια και τη μία σκελίδα σκόρδο. Ρίχνουμε και το μπρόκολο να τσιγαριστεί και να πιει ελαφρώς τα υγρά του. Προσθέτουμε τη μισή κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα, τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνουμε και τ’ αφήνουμε να πάρουν 2-3 βράσεις.

Πριν τα αποσύρουμε από τη φωτιά ρίχνουμε τον άνηθο. Τα αφήνουμε σε μια μεριά να κρυώσουν και σε ένα τηγανάκι ρίχνουμε λίγο λάδι και τα υπόλοιπα κρεμμύδια με το σκόρδο. Τσιγαρίζουμε ελαφρά και ρίχνουμε τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε να δέσει λίγο, αλλά να έχει αρκετά υγρά. Μόλις κρυώσει το μπρόκολο, ρίχνουμε μπόλικο τυρί, 2 κουταλάκια από τη σάλτσα ντομάτας και ανακατεύουμε.

Σε ένα ταψί, βάζουμε λίγη από τη σάλτσα ντομάτας κάτω και αρχίζουμε να γεμίζουμε τα κανελόνια με το μείγμα μπρόκολο-τυρί με τη βοήθεια ενός κορνέ. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Μόλις τελειώσουμε με το γέμισμα, περιχύνουμε τα κανελόνια με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά με αντιστάσεις πάνω και κάτω.