Υλικά

500 γραμμ. σπαγκέτι
1 κούπα πολτός ντομάτας
2 κούπες τυρί μοτσαρέλα
1 κούπα τυρί παρμεζάνα
½ κούπα πεπερόνι
1 πράσινη πιπεριά, κομμένη
¼ της κούπας ελιές κομμένες στη μέση
1 κουταλάκι του γλυκού μείγμα μπαχαρικών (αποξηραμένος βασιλικός, ρίγανη, θυμάρι, δενδρολίβανο, μπούκοβο)
Φρεσκοκομμένο πιπέρι
Αλάτι
1 κουταλιά ψιλοκομμένος δυόσμος (για τη γαρνιτούρα)

Εκτέλεση


Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180οC. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίξτε τα μακαρόνια και βράστε τα για περίπου 10 λεπτά. Στραγγίξτε τα και επιστρέψτε τα στην κατσαρόλα.

Προσθέστε τον πολτό ντομάτας, 1 κούπα τυρί μοτσαρέλα, ½ κούπα παρμεζάνα, λίγο πεπερόνι, την πιπεριά, τις ελιές και τα μπαχαρικά. Ανακατέψτε και μεταφέρετε το μείγμα με τα μακαρόνια σε ένα ταψί – πυρέξ κατά προτίμηση. Πασπαλίστε με τα υπόλοιπα τυριά, γαρνίρετε με το υπόλοιπο πεπερόνι και ψήστε για περίπου 30 λεπτά. Γαρνίρετε με τον δυόσμο και σερβίρετε.