Υλικά

8 μεγάλες ώριμες ντομάτες
4-5 κ.σ ελαιόλαδο
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κολοκυθάκι κομμένο σε κυβάκια
6 κ.σ κριθαράκι μέτριο
200 γρ. κοτόπουλο σε μπουκιές
αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη

Εκτέλεση

Κόβουμε από τις ντομάτες ένα καπελάκι και αφαιρούμε προσεκτικά με ένα κουταλάκι το εσωτερικό τους. Τη σάρκα που παίρνουμε την ψιλοκόβουμε και πασπαλίζουμε το εσωτερικό της ντομάτας με αλατοπίπερο και λίγη ζάχαρη.

Bράζουμε το κριθαράκι για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό, σουρώνουμε και τα αφήνουμε σε μεγάλο μπολ να κρυώσει. Σε μια κατσαρόλα ή σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το κολοκυθάκι. Εν συνεχεία ροδίζουμε το κοτόπουλο για περίπου 2 λεπτά και το ρίχνουμε στο μείγμα με τα λαχανικά.

Αλατοπιπερώνουμε και μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε το κριθαράκι. Ανακατεύουμε καλά με ξύλινο κουτάλι μέχρι να γυαλίσει το κριθαράκι. Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση γαι 10 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Γεμίζουμε τις ντομάτες με το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά με μια ώρα.