Υλικά

600 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
200 γρ. καλά παγωμένη κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
2 φλιτζ. τσαγιού ανάμεικτες ρώγες από σταφύλι, χωρίς τα κουκούτσια
1/2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 φλιτζ. τσαγιού μέλι
1/2 φλιτζ. τσαγιού κρασί ή άλλο διαθέσιμο
1 φύλλο αρμπαρόριζας
μερικά φύλλα δυόσμου

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το ανακατεύουμε με τη σαντιγί και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει για περίπου 1 ώρα. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το κρασί με το μέλι και την αρμπαρόριζα και, όταν πάρουν βράση, προσθέτουμε τα σταφύλια.

Τα αφήνουμε να βράσουν για μόλις 2 λεπτά και με μια τρυπητή κουτάλα τα βγάζουμε από το κατσαρολάκι και τα μεταφέρουμε σε ένα μικρό ταψί. Τα ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να καραμελώσουν ελαφρώς -για περίπου 7-8 λεπτά- ή σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για περίπου 7 λεπτά.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα χρησιμοποιήσουμε. Στο μεταξύ, προσθέτουμε τον δυόσμο στο κατσαρολάκι με τη σάλτσα, τη σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει και τη σουρώνουμε όσο είναι ζεστή – δηλαδή απαλλασσόμαστε από τον δυόσμο και την αρμπαρόριζα. Τελικά βάζουμε το μείγμα γιαουρτιού σε κολονάτα ποτήρια ή σε μπολάκια, ισιώνουμε την επιφάνεια με ένα κουτάλι, μοιράζουμε από πάνω τα καραμελωμένα σταφύλια και γαρνίρουμε με τη σάλτσα μελιού.