Υλικά

600γρ. φύλλο για πίτες
500γρ. φέτα
250 γρ. γραβιέρα
8 αβγά
250 γρ. γαλοπούλα
½ φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο, ανακατεμένο με ⅓ φλιτζανιού ελαιόλαδο για το άλειμμα
⅓ φλιτζανιού γάλα
λίγο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Τρίβετε τα τυριά και τα βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ. Χτυπάτε τα 7 αυγά και τα ανακατεύετε στο τυρί. Προσθέτετε τα 250 γρ. γαλοπούλας που έχετε ψιλοκόψει. Προσθέτετε λίγο πιπέρι και τρεις κουταλιές της σούπας από το μίγμα βούτυρου λαδιού.

Ξεδιπλώνετε το φύλλο και το σκεπάζετε με μια νωπή πετσέτα να μην ξεραθεί όση ώρα δουλεύετε. Λαδώνετε ένα μεγάλο στρογγυλό ταψί αλείφετε δύο φύλλα με το μίγμα βούτυρου λαδιού και τα στρώνετε έτσι ώστε να περισσεύουν οι άκρες τους. Υπολογίζετε άλλα δύο φύλλα για να σκεπαστεί η πίτα στο τέλος και χωρίζετε το μίγμα του τυριού να αντιστοιχεί σε όσα φύλλα μένουν.

Σκορπίζετε λίγο μίγμα στην πρώτη στρώση φύλλου και το σκεπάζετε με άλλο φύλλο τσαλακώνοντάς το έτσι ώστε να χωρέσει όλο στο ταψί. Βουτυρώνετε το φύλλο και συνεχίζετε να στρώνετε φύλλα και μίγμα τυριού εναλλάξ. Όταν μείνουν τα δύο τελευταία φύλλα, φέρνετε από πάνω τα πρώτα φύλλα που εξέχουν από το ταψί και τα ραντίζετε με λίγο νερό. Στρώνετε από πάνω τα δύο φύλλα που έχετε κρατήσει αλείφοντάς τα ενδιάμεσα.

Χτυπάτε το τελευταίο αβγό με το γάλα και αλείφετε την επιφάνεια της πίτας. Ψήνετε την πίτα στην τελευταία σχάρα του φούρνου για 50-60 λεπτά. Αναποδογυρίζετε την πίτα και την αφήνετε λίγο να κρυώσει. Για να σερβίρετε, την αναποδογυρίζετε πάλι και την κόβετε.