Πατατόσουπα βελουτέ με γιαούρτι
Μια αχνιστή γαλλική πατατόσουπα
Υλικά
500 γρ. πατάτες καθαρισμένες, κομμένες σε κυβάκια4 μικρά κρεμμύδια ξερά και 4 φρέσκα
2 σκελίδες σκόρδο
1 κλωνάρι σέλινο, ψιλοκομμένο
60 γρ. βούτυρο
1 λίτρο ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών
1 κρόκος αυγού
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
100 γρ. κρέμα γάλακτος
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και λιώνετε το βούτυρο σε μεγάλη κατσαρόλα. Μαραίνετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο βούτυρο. Προσθέτετε τις πατάτες και το σέλινο στα κρεμμύδια, ανακατεύετε για λίγα λεπτά. Σε άλλη κατσαρόλα βράζετε το ζωμό και τον ρίχνετε στα λαχανικά.Σιγοβράζετε για 15 λεπτά. Χτυπάτε τον κρόκο του αυγού με την κρέμα γάλακτος τους ρίχνετε μερικές κουταλιές από τη σούπα για να ζεσταθούν λίγο και μετά προσθέτετε το μείγμα αυτό στην κατσαρόλα. Τέλος, προσθέτετε το γιαούρτι, αλατοπίπερο και ζεσταίνετε ελαφρά, ανακατεύοντας συνέχεια. Τη σερβίρετε σε μπολ.