Υλικά για πατατόσουπα

½ κιλό πατάτες καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
½ κιλό πράσα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
3 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 λίτρο ζωμός κρέατος ή κοτόπουλου
½ φλιτζάνι γάλα
2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. της σούπας φρέσκο θυμάρι ή 1 κουτ. του γλυκού ξερό
2 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
6 φέτες μπέικον
αλάτι, πιπέρι

Συνταγή για πατατόσουπα

  • Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τα πράσα προσέχοντας να μη πάρουν χρώμα.
  • Ρίξτε τις πατάτες, το θυμάρι και τον ζωμό, αλατοπιπερώστε και βράστε για 30 λεπτά.
  • Ρίξτε μετά το γάλα και πολτοποιείστε την σούπα στο μπλέντερ.
  • Τηγανίζετε το μπέικον σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.
  • Το βγάζετε και το σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί.
  • Μοιράστε την σούπα στα πιάτα και γαρνίρετε με τον μαϊντανό και το μπέικον που έχετε ψιλοκόψει.