Υλικά για σουφλέ ζυμαρικών με μπέικον και τριμμένα τυριά


500 γρ. Πέννες 
6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
2 κρεμμύδια σε ροδέλες
100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
100 γρ. πεκορίνο τριμμένο
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
500 ml κρέμα γάλακτος light
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Συνταγή για σουφλέ ζυμαρικών με μπέικον και τριμμένα τυριά

  • Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
  • Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τις πέννες.
  • Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία.
  • Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε στην άκρη.
  • Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε το bacon για 3-4 λεπτά να ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές. Μεταφέρουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Ζεσταίνουμε άλλες 2 κ.σ. ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά, για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Τα αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με την μισή ποσότητα τυριών, το μοσχοκάρυδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Ρίχνουμε στο μπολ τα ζυμαρικά, το bacon και τα σοταρισμένα κρεμμύδια και ανακατεύουμε απαλά.
  • Μεταφέρουμε το περιεχόμενο του μπολ σε ελαφρώς λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος και στρώνουμε ομοιόμορφα. Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά.
  • Ψήνουμε τα ζυμαρικά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις, για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να λιώσει και να ροδίσει το τυρί στην επιφάνειά τους.
  • Αφήνουμε το σουφλέ να σταθεί για 7-8 λεπτά και σερβίρουμε.