Υλικά για σουφλέ ζυμαρικών με κρέμα γάλακτος

  • 350 γρ. πένες
  • 200 γρ. μπέικον, κομμένο σε κύβους
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 120 γρ. αλεύρι
  • 1 λίτρο γάλα, πλήρες
  • 200 γρ. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 2 αυγά
  • 200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Συνταγή για ζυμαρικών με κρέμα γάλακτος

  • Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
  • Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τις πένες.
  • Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναφέρει.
  • Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να καραμελώσει.
  • Θα χρειαστεί περίπου 5-7 λεπτά.
  • Απομακρύνουμε το μπέικον και προσθέτουμε το βούτυρο.
  • Μόλις το βούτυρο λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι και το καβουρδίζουμε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
  • Προσθέτουμε στο τηγάνι το γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος σταδιακά.
  • Ανακατεύουμε με ένα σύρμα ώστε να μη σβολιάσει και σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα.
  • Απομακρύνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά. Ανακατεύουμε ζωηρά.
  • Έπειτα προσθέτουμε στη κατσαρόλα τη μοτσαρέλα μαζί με το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει το τυρί.
  • Τέλος προσθέτουμε τα ζυμαρικά μαζί με το μπέικον και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα πυρέξ 25*30 εκατοστά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C και ψήνουμε για 25-30 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει.